Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 25 septembrie 2010

Cum sa treci peste o despartire?...:(

Despre despartiri se scriu multe, exista carti, documentare, psihologi specializati ce te ajuta sa treci peste.Cu toate acestea revenirea ta si starea ta psihica depinde in cea mai mare parte de tine! In tot acest proces de "vindecare" acceptarea si vointa reprezinta cheia catre uitare si depasirea momentului.


Prima ta reactie, atunci cand partenerul te anunta ca vrea sa va despartiti, este negarea, refuzul de a crede ceea ce auzi. Pur si simplu, nu iti vine sa crezi ca el poate renunta asa usor la relatie si la tine.

In zilele ce urmeaza, esti sub stare de soc. Cauti prin casa obicte uitate de el, sperand ca se va intoarce sa le recupereze.Reinterpretezi fiecare cuvant si fiecare gest facut de el, incercand sa te autoconvingi ca inca te mai iubeste si ca tot ceea ce a spus nu este de fapt ceea ce gandeste sau simte.

Dupa o perioada de timp, ajungi sa constientizezi realitatea; acesta este momentul in care toata dragostea ce i-o purtai devine ura si din toate amintirile frumoase nu ramane decat tot ceea ce a fost mai urat.
Te intrebi cu ce drept a putut sa iti faca tocmai tie una ca asta si il vezi ca pe un monstru. Indiferent cat de mare ar fi furia ta, trebuie sa nu iti pierzi controlul si sa ai o limita in ceea ce spui.

In functie de temperamentul fiecarei persoane, poate aparea sau nu dorinta de a hartui fostul partener. Incepi sa ai tentative de a-l recupera: il suni de 4-5 ori pe zi, ii bombardezi casuta de mail cu tone de mesaje pana ajungi sa fii considerata spam, ii iesi in intampinare seara cand vine de la serviciu etc.Cu toata aceasta atitudine nu vei reusi sa faci altceva decat sa fii considerata disperata, iar el, ca orice barbat, va fugi mancand pamantul. 
Stii cum e: "Dragoste cu de-a sila nu se poate!".

Acum trebuie sa iti lasi timp sa iti revii, sa te obisnuiesti cu ideea ca relatia s-a incheiat. Incepi sa constientizezi ca nu era pentru tine, nu mai urasti, nu mai iubesti. Sentimentele incep sa capete o forma aproape de normalitate. Si totusi ai nevoie de timp, sa fii tu cu tine.
Te vei redescoperi! 

Implica-te in activitati diferite, descopera-ti noi pasiuni sau reia o activitate la care ai renuntat din cauza partenerului. Incearca sa iti faci o noua viata, activitati diferite de cele de pana acum. In plus, ai grija de aspectul tau fizic. Mergi la cosmetica, cumpara-ti ceva ce ti-ai dorit de mult timp; toate acestea iti vor da o noua stare de spirit.
O alta varianta ar fi sa te concentrezi pe viata profesionala; laudele sefului sau o marire de salariu te vor face sa uiti de esecul sentimental.

Si totusi nostalgia te izbi atunci cand te astepti mai putin; ii vei forma numarul de telefon "din gresala", te vei plimba prin locurile pe unde va plimbati amandoi, vei simti nevoia sa ii auzi vocea...Toate acestea se vor pierde in trecut odata cu trecerea timpului si fara sa iti dai seama incepi sa te detasezi.

Te vei gandi din ce in ce mai putin la ceea ce a fost, atentia ta concentrandu-se pe ceea ce urmeaza sa faci. Vor incepe sa treaca zile fara sa te mai gandesti la ceea ce a fost, vei observa ca esti curtata, si vei avea un chef nebuns areci la urmatorul capitol al vietii tale.

Dupa o despartire este dificil sa ai din nou incredere in cineva, te sperie gandul de a fi cu cineva pentru ca totul va fi luat de la zero. Si totusi, in momentul in care iti doresti sa fii cu altcineva, este clar ca esti pregatita pentru o noua etapa.

Cu totii am trecut prin asta, dar "reteta" depasirii momentului apartine fiecaruia in parte, in functie si de temperamentul fiecaruia, dar si de tipul de relatie ce s-a incheiat.







2 comentarii: